Algemeen

Vliegveld Portugal: Alles wat je moet weten over de luchthavens in Portugal

Als je op vakantie gaat naar Portugal, dan is de kans groot dat je aankomt op een van de vele vliegvelden in het land. Portugal heeft namelijk een uitgebreid netwerk van luchthavens, die zowel binnenlandse als internationale vluchten verzorgen. In dit artikel lees je alles wat je moet weten over de vliegvelden in Portugal.

De belangrijkste vliegvelden in Portugal

Portugal heeft verschillende vliegvelden, maar de belangrijkste zijn toch wel de volgende:

  • Luchthaven van Lissabon (LIS)
  • Luchthaven van Porto (OPO)
  • Luchthaven van Faro (FAO)
  • Luchthaven van Madeira (FNC)

Luchthaven van Lissabon (LIS)

De luchthaven van Lissabon is de grootste en drukste luchthaven van Portugal. Jaarlijks verwerkt de luchthaven meer dan 30 miljoen passagiers. Vanaf de luchthaven van Lissabon kun je naar veel verschillende bestemmingen vliegen, zowel binnen Europa als daarbuiten. De luchthaven ligt op ongeveer 7 kilometer van het centrum van Lissabon en is goed bereikbaar met het openbaar vervoer.

Luchthaven van Porto (OPO)

De luchthaven van Porto is de op een na grootste luchthaven van Portugal. Jaarlijks verwerkt de luchthaven meer dan 10 miljoen passagiers. Vanaf de luchthaven van Porto kun je naar veel verschillende bestemmingen vliegen, zowel binnen Europa als daarbuiten. De luchthaven ligt op ongeveer 11 kilometer van het centrum van Porto en is goed bereikbaar met het openbaar vervoer.

Luchthaven van Faro (FAO)

De luchthaven van Faro is de belangrijkste luchthaven van de Algarve, de populaire vakantieregio in het zuiden van Portugal. Jaarlijks verwerkt de luchthaven meer dan 8 miljoen passagiers. Vanaf de luchthaven van Faro kun je naar veel verschillende bestemmingen vliegen, voornamelijk binnen Europa. De luchthaven ligt op ongeveer 7 kilometer van het centrum van Faro en is goed bereikbaar met het openbaar vervoer.

Luchthaven van Madeira (FNC)

De luchthaven van Madeira is de belangrijkste luchthaven van het eiland Madeira, dat behoort tot Portugal. Jaarlijks verwerkt de luchthaven meer dan 3 miljoen passagiers. Vanaf de luchthaven van Madeira kun je naar veel verschillende bestemmingen vliegen, voornamelijk binnen Europa. De luchthaven ligt op ongeveer 20 kilometer van de hoofdstad Funchal en is goed bereikbaar met het openbaar vervoer.

Andere vliegvelden in Portugal

Naast de bovengenoemde vliegvelden zijn er nog een aantal andere vliegvelden in Portugal, zoals de luchthaven van Ponta Delgada op de Azoren en de luchthaven van Beja in het zuiden van Portugal. Deze vliegvelden zijn voornamelijk bedoeld voor binnenlandse vluchten en vluchten naar nabijgelegen bestemmingen.

Faciliteiten op de vliegvelden in Portugal

De vliegvelden in Portugal zijn over het algemeen goed uitgerust met allerlei faciliteiten voor reizigers. Zo vind je op de meeste vliegvelden restaurants, cafés, winkels en geldautomaten. Ook zijn er op de meeste vliegvelden mogelijkheden om te parkeren en zijn er taxi’s en bussen beschikbaar om je naar je eindbestemming te brengen.

Reizen van en naar de vliegvelden in Portugal

Als je aankomt op een van de vliegvelden in Portugal, dan wil je natuurlijk zo snel mogelijk naar je eindbestemming. Gelukkig zijn er verschillende mogelijkheden om van en naar de vliegvelden te reizen.

Openbaar vervoer

Op de meeste vliegvelden in Portugal kun je gebruikmaken van het openbaar vervoer om naar je eindbestemming te reizen. Zo zijn er op de luchthavens van Lissabon, Porto en Faro metro’s en bussen beschikbaar die je naar het centrum van de stad brengen. Ook zijn er op de luchthavens taxi’s beschikbaar die je naar je eindbestemming kunnen brengen.

Huurauto

Als je meer vrijheid wilt hebben tijdens je vakantie in Portugal, dan kun je ervoor kiezen om een auto te huren op de luchthaven. Op alle vliegvelden in Portugal zijn verschillende autoverhuurbedrijven gevestigd, waar je een auto kunt huren voor een redelijke prijs. Zo kun je gemakkelijk de omgeving verkennen en hoef je niet afhankelijk te zijn van het openbaar vervoer.

Conclusie

Als je op vakantie gaat naar Portugal, dan is de kans groot dat je aankomt op een van de vele vliegvelden in het land. Portugal heeft een uitgebreid netwerk van luchthavens, die zowel binnenlandse als internationale vluchten verzorgen. De belangrijkste vliegvelden in Portugal zijn de luchthavens van Lissabon, Porto, Faro en Madeira. Op de vliegvelden vind je allerlei faciliteiten voor reizigers en er zijn verschillende mogelijkheden om van en naar de vliegvelden te reizen. Of je nu kiest voor het openbaar vervoer of een huurauto, je vakantie in Portugal begint altijd op het vliegveld.

Ratingpost

Dit is ook Portugal